20071105

Olağandan Sonra



Siemens Sanat'ın yeni sergisi "Olağandan sonra", pentürün öne çıktığı yapıtlardan oluşan bir sergi. sergide, geleneksel yöntemlerle de güncel yapıtların ortaya çıkarılabileceğine dair bir öneride bulunuluyor.

"Olağandan Sonra"nın küratörleri, bölümümüzün profesörlerinden T.Melih Görgün ve Mürteza Fidan bu sergiyle, resmin güncel sanattaki yerine ilişkin önyargıyı tartışmaya açmayı hedefliyorlar. Daha önce Siemens Sanat sergilerinde birçok değişik disiplinden sanatçıların eserleri yer alırken bu sefer sadece iki sanatçının adı geçiyor.

İtalya'da yaşayan Lübnan asıllı Ali Hassoun ve Türkiye'de yaşayan Bulgaristan doğumlu Şenay Kazalova, iki kültürlülüğün izlerini bu sergide yapıtlarına taşıyorlar. Sergi, kültürlerarası sentez yapan, tarzları birbirine çok benzeyen bu iki sanatçının hem yaşları, hem de kültürel birikimleri arasındaki farklılığı yapıtlarına yansıtma biçimlerini karşılaştırma ve kıyaslama yapabilme fırsatı sunuyor.

Siemens Sanat Galerisi hemen msgsü'nin karşısında; "Olağandan Sonra" 7 Kasım - 21 Aralık tarihleri arasında gezilebilir.

Hiç yorum yok: