20080129

Scorpion Soldier (Gula)


Merhaba arkadaşlar. Üç hafta kadar üstünde çalıştığım bir model. Bu çalışmanın tam anlamıyla bitirdiğim ilk işim olduğunu söyleyebilirim. Yapım aşamalarını anlatıp sıkıcı olmak istemem:) Tasarımıyla ilgili olarak, Mezopotamyalılarla ilgili bir yazı okurken, kabartmalarında gördüm. Orjinali büyü ve iyileştirme güçlerine sahip, tanrıçaların koruyucusu gibi bişey. Ben savaşçı olarak baştan tasarladım, konsept çizimlerini yapıp modelledim. Final renderinde ise gerek ışıklandırma gereksa arka fon seçimi konusunda mitolojik bir atmosfer yaratmaya çalıştım. Maya ve Zbrush programlarını kullandım, Zbrush'un galesi sitesinde de var : Link

Bu arada kendi blog sitemi de açtım duyrulur!

8 yorum:

alperen kahraman dedi ki...

Napiyosun olm sen, bloglari mi kapistiriyoruz ya,, hadi o zaman.. igghhhhh!!!

Valla senin bloga girip ozellikle bu calismani bayaa övdüm orda,, tekrar övemicem zira yalakaliga girecek artik...

AHMET'in isler super oluyo millet'' gidip görün, alkişlayin...

alperen kahraman dedi ki...

Vayy, healing yapiyo yani bu... Okumamisim. Bayaa Paladinmis o zaman. Holy worrior yani... WOW'a lazim böle bi elit karakter. Ejderhalar, Undead lordlar falan baydi cok.

Ama cok temiz yuzlu cocuk, dovmeye kiyamazsin bunu.

bluretina dedi ki...

blogunuzu bizden kısmına ekledim sevgili ahmet bey hehe insan söyler çok eğlenceli işler varmış =)

ahmet arif dedi ki...

Yorumlarınız için çok teşükkür ederim arkadaşlar, Alperen sana blog savaşı açtım:) (Estafirullah, o düzey için on blog iş üretmem lazım: )

Bu yaratığı yapmamın amacı aslında senin de örneklendirdiğin konuya dayanıyor. Genellikle CG sitelerinde ayakta alkışlanan işlerin çoğu ne yazıkki hala gotik dünyanın ilkel yarakatıkları. Teknolji ve yetenek hala kurtadam, vampir, undead ve elf yapmak için kullanılıyor. Benim model de vampir ya da Lort of Ring karakterlerinden sonra ikinci sırada tüketilen mitolojiden çıkma aslında. Alışılmış olanın dışında bişey bulup yapmaya çalıştım. Bazılarımızın bilinçaltında var olan dünyayı resimlemektense, kendi dünyamızı yaratmamız ve resimlememiz gerektiğini düşünüyorum CG artistleri olarak.

Tabi bu nutuk kıvamı açıklama biraz yersiz oldu:) Bence sen zaten kendi dünyanı çok başarılı bir şekilde yaratıp bize aktarabilen ve bizi onun içine çekebilen birisin...

alperen kahraman dedi ki...

Kendi mitolojimiz o kadar zengin , o kadar derin ve orjinal ki, sopnradan türetilmis yapay anglo-sakson buyucu mitolojilerine hic ihtiyacimiz yok... Ama adamcagizlara kizma, ne yapsinlar, el kitabi kadar tarihceleri var... (bunu bana bir buyugum soylemisti ben daha kucukken, aklimda kalmis)

Neyse, bizim Erkan'a danisalim, yakasina yapisalim derim bu hususta. Mitoloji dagarcigi cok genis onun, biliyosun. Bana oturup bi anlatmaya basladi, ters ayakli cinler falan diye, ööle cocuk gibi dinledim. Bayaa açti hayal gücümü. Bakalim, arastiricam ben de biraz. Ortaya cikartilmamis ne mitolojiler var bizim toplumda. Hatta bazi yerel bolgelere gittikce, dallanip budaklaniyor. Biri yazmamis ustelik bunlari, anonim. Deden toruna gecen seyler.
Boyle projeler uretecegiz, sabirla bekliyorum.
Kendimizden de biseyler katarsak, özgünlük konusunda fark yaratiriz bence. Cabamiz bu saplantilikta degil gerci ama, kendiliginden olacak bir sey bu.
Ya da ne ugrasiyoz ya, ben gidip uzun kulakli bi elf okçusu çiziim... Fiyakali, dar pantolonlu şöyle... :P

bluretina dedi ki...

bana bi mavi yeşil saçlı beyaz tenli resto hatun bi druid cizsene alperen soyle treehugger cinsinden cafcaflı =P

alperen kahraman dedi ki...

vYY,, sen de mi World of Warcraft mudavimisin?... Ayni tarifine uygun bi druid'im vardi benim de, uzun mavi sacli. Olduca cekici bi hatundu ama yan bakani hasliyodu. Kolay lokma degildi... Zorda kalinca ayi formuna burunuyordu hic yediremiyodum incecik narin kibar kiz nasil boyle ayilasabildi diye... ama büyü dünyası işte... Aylar oldu oyunu birakali, ozledim ben druidimi...

Tamam, siparis alinmistir,tez cizilecektir...

Bak ya,, yine etkisinden kurtulamadim Tolkien dunyasinin... o kadar da hava attik kendi mitolojimiz var diye. nerdeee???

Bu arada Ahmet, dag tepe bulut yapmadan once daha iyiydi bu beee... Çölde miydi neydi. Karaktere odakliyodu insani. Bu halini abartili buldum. naciz...

Erkan Ertürk dedi ki...

Birileri kulaklarimi cinlatmis hemen geldim bende /:)

Ahmet'im bildigin gibi akreplere hiç hazzetmem.Ama gene senin bildigin gibi bu ifrit kilikli akrep abinin bi sekilde manevi amcasi gibi bisey oldum :)
Ellerimizde büyüdü kerata :D
O yüzden sevgiyle bagrima basmak isterdim...yok saka saka istemezdim neyse :D.
Guzel is Gud vork solcir.

Alperen'im sende onure etmissin beni.Aslinda bi ara hep beraber workshop tadinda toplanip geleneksel bi karaktere girissek cok ilginc yorumlar cikar gibi geliyor.

Saygilar..
Sevgiler..
hettet..
kuttet..