20080224

yarışmalar

bu sabah nette araştırıyodum; şöyle uluslararası, parası bol, konusu güzel grafik tasarım yarışmaları var mıdır şeklinde, bulduklarımı sizinle paylaşmak istedim arkidişler, gizli gizli katılmak ayıp olur dedim. :)P


Graphisme dans la Rue
http://www.lagaleru.org/

Momiji 'Indulge' Competition http://www.dontpaniconline.com/designbrief/client/?t=38

Love Your Body: 2009 Poster Contest
http://loveyourbody.nowfoundation.org/posters/contest.html

first international HUGO Create contest
http://www.hugocreate.com/

15 yorum:

ahmet arif dedi ki...

Allah razı olsun...Herkez paylaşmak istemez, davranışını takdir ediyorum. Grafik tasarım yapma yitimi yitirmemiş olsaydım, katılmak isterdim bunlara:)

Ceren Aksungur dedi ki...

aman öyle yitmez kolay kolay, para kazanmak grafik tasarım çakralarını açıyomuş:)P

alperen kahraman dedi ki...

kazı kazan en kolay..

arcibi dedi ki...

grafik tasarım dunyanın en eski meslekiymiş diye duydum eheh.

Ceren Aksungur dedi ki...

tabi doğru sayın arcibi totem sembolü tasarımı, dış mekan yönlendirmeleri duman olsun çalı çırpı olsun sonaacııma billboardların atası sayılabilecek geyiklerin koşuşturduğu o çılgın mağara duvarı resimleri, altamira, laskö, filan bunlar hep grafik tasarımııın ilk prooblemaaatiii ehue ehuhehuehue devam ediyim mi?

- haaaayııııır!

alperen kahraman dedi ki...

yani biz şimdi baba mesleği mi yapıyoruz.. ya da ata mesleği mi yapıyoruz,, ne yapıyoruz biz, anlamadım ki.. Hani grafik tasarım çok modern bi meslekti?? beni öyle kandırdılar.. bıraktım o zaman ben. Bu ne yaa,, En eski meslekmiş. Mağara adamı da bu işi yapıyomuş yani bayaa.. O zaman da diyolarmıydı, çok modern bi meslek şu grafik tasarım ya, helal olsun bize diye.. bilmem ki.. Bak gece gece çenem düştü ama ortam şenlendi,, fena mı oldu... --- Kusura bakma Ceren ya, ekledigin şeyi geyige çevirdim iyice de senden gaz alarak yaptım,, kızmadın di mi bakk.. Zaten çağ dışı bi meslek yapıyorum, bi de sen kızma..

Ceren Aksungur dedi ki...

kızdım! aghhhhhhhhhhhrhrhoaaaararra(barbarlaştım hatta)grafiker atalarımın arketipleri depreşti adeta.

ee siz ne diyosunuz bu işe sayın arcibi?! ortamınızın kötü emellere alet edilmesi filan yani bilmiyorum.

arcibi bu arada çok yavşanılası bi nick yau böyle net ortamlarında filan coder nicki gibi karizma yavşayasım geldi auhuahauha..

bluretina dedi ki...

dunyanın en eski mesleği denilen diğer meslek nedir arcibi kulları size soruyorum. cehaletiniz karşısında bitap düştüm şuan. biri anneliktir hani diğeri de... grafik tasarımcılığıdır hani ahah. alışveriş durumları yani. sonuçta ortada bir sipariş öğesi olmalı. bir müşteri. bir problematik ve bir uygulayıcı, emekçi, icracı yani. çağ dışı değil bu arada ama her çağın bişei var yani hani hani hani. iyice laubalileştik. bölük dikat hazrol raat nassın ya.

alperen kahraman dedi ki...

Aslında, zanaat olması sebebiyle meslekleşiyor ya bişeyler.. Yani herkes yapamıyor, yetenekli olan kişiyi bulup, hacı şööle bişey yap benim için çok makbule geçicek hatta karşılığında bi koyun butu veririm diyor ve zanaatkar erbabı ilk nesillerini pörtletmiş oluyor. Mesela mimarlığı ele alırsak, ilk zamanlar herkes yapıyodu evini, tapınağını falan. Hatta istanbulda bile kendi evini yapanlar var. Yemek yapmak desen, herkes yapıyo. Avlanmak desen, herkes... Ama bazı şeyleri, bizler gibi yetenekli, parlak arkaşalar yapabiliyor ancak,, diyerek kendimi avutuyorum ve mesleğimle barış imzalıyorum. Gerçi yok öyle bişey. istanbul'da herkes kendi grafik tasarımını kendisi yapıyor gayet... Yaşamaya devam ediyolar mı, ediyolar. Biraz, giriş gelişme, sonuç yönünden yoksun bi yazı oldu ama, yayımlıyorum,, siz geliştirin, sonlandırın isterseniz,, si yu

Ceren Aksungur dedi ki...

ya arkidişler kafayı kuma gömmeyin bi grafiktir tasarımdır tutturmuşunuz..

dünyanın en eski mesleği diye anılan bişey vardır ki bana buraya net bi şekilde yazana ödül verecem:)P

jumbrachie dedi ki...

Fahişelik! Cerencim ödül için ağzımı bozdun gördün mü? beğendin mi yaptığını? ne ödül vericen? nıhıhıh

Ceren Aksungur dedi ki...

ehhehehe öpücük??! ister misin??


valla okula gel sana cappucino ısmarliuyim bira ısmarliyim ya da ne biliim elceğizimle kaave filan yapiyim. oluu mu??:)

alperen kahraman dedi ki...

Yaa, ben onu mizahi bi yaklaşım sanıyodum. Geriçekçi bi söylem olduğu üzerinde durmamışım hiç.

bluretina dedi ki...

bi kahveye bi biraya bi öpücüğe gerekirse... tasarım da yapılır. ne tasıyorsak ne arıyorsak artık. peh...

Ceren Aksungur dedi ki...

ehehhee tamam madem...

ben bir yarışma açmak istiyorum izninizle sevgili meslekdaşlarım: "birinci sevgi pıtırcığı ödülleri"

konu da bulalım ehheuhem bi afiş yapın.. bu öyle manyak süper bi afiş olsun ki tersten bakıldığında bir gözü yeşil bir gözü mavi sarışın çekik gözlü zenciyi görelim. sloganı da şu olsun: "save the amigo girl save the world!" (heroes izleyenlerimizin bileceği üzre)

işte problematik budur!:O


kısa zamnanda ödülleri de açıklayacağım.