20080410

Big Dog



İşte kesinlikle insanlık yararına kullanılabilecek, harika bir buluş daha!

Boston Dynamics DARPA sponsorluğunda (ABD Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri Ajansı) karda, buzda koşabilen, engelleri zıp zıp aşabilen, tırmanabilen, yük taşıyabilen 1 metre yüksekliğinde, 0,75m uzunluğunda ve 75 kg ağırlığında bu sevimli köpek robotu üretme ve geliştirme aşamasındaymış.

Ayrıca düz duvara tırmanabilen bir kırkayakımsı robot, akıllı öğrenebilen bir küçük köpüş robot ve su çamur bataklık demeden engelleri aşan sürüngen gibimsi bir robot da sevgili Boston Dynamics'in hayvanlık uyandırıcı çalışmalarından...

Eminim ki bu sevimli teknolojiler ve robotikler engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak, bin dereden su getirecek , marsta hayat ve transformerların bulunmasına katkıda bulunacaklardır ne de olsa fan fini fon Darpa'dandır..

of bugün de pek çiçek çocuğuyum...

2 yorum:

gdb dedi ki...

ay sinek bu! böyle ikinci dünbya savaşından, kmyasal silahlardan hayatta kalmayı başarımış kocaman bir sinek gibi duruyor. Ah canım aferim ona. bıravo.

alperen kahraman dedi ki...

evet ya,
ben ilk anda zzzzz sesini duyunca sinek yakalayan robot icat edilmis sandim, insanlik yararina buyuk atilim diye okuyunca.. =P Sonra baktim ortalarda sinek yok,, sinek bu dedim,, kanatları yolunmus dev bi sinek!! bilmiyorum, gercek olamazmis gibi gelmedi niyeyse... Yani, gercekten bu robotun gercek olabilecegine daha zor ikna oldum acikcasi... niyeyse... Ama olacak,, yakinda bu robotlar dovecek bizi kafa göz dalacak,, sensin sinek diye üzerimize yürüyecek,, alıngan olacak.. ne de olsa insan elinden çıkma di mi.