20071109

FISAE 3. Uluslararası CGD* Ekslibris Yarışması


özet vermek gerekirse; yarışma, dünyadaki tüm sanatçılara ve tasarımcılara açıkmış. katılım da ücretsizmiş. hatta hatta ekslibrisler için konu sınırlaması yokmuş. En fazla beş farklı exlibris ile yarışmaya katılabiliyormuşuz. Her bir ekslibrisin beş baskısını yani kopyasını göndericekmişiz. aslında cgd* derken burda computer generated design söz konusuymuş yani bilgisayarda yapılmış tasarım. otantik exlibris özellikleri içerse de aslında dijital baskı yöntemi kullanılmalıymış.

yarışmaya son katılım tarihi ise 30 Kasım 2007 Cuma günüymüş. daha biraz varmış yani.. ama baskıları belçika'ya postalıyormuşuz, o biraz zaman alabilir. ayrıntılı bilgi için şuraya ve şuradaki yarışmalar kısmına buyrunuz...

peki exlibris mi ekslibris mi? aynı şey oluyor mu? x=ks midir? alfabeye x alınsın mıdır? fazladan tükettiğimiz her harf için ülkemiz punto başına kaç para kaybediyordur? çift harf yerine tek harf kullansaydık yılda kaç kilo mürekkep tasarrufu yapardık? bi düşünsekmiş. blkibyleyzrskdışborcudakptrz.

Hiç yorum yok: