20071112

İstanbul - Edmonton - İstanbul



Ayşegül İzer'in yakın zamanda yapmış olduğu kolajlardan oluşan, Italo Calvino’nun, “Görünmez Kentler” isimli eserinden esinlenerek ortaya çıkardığı çalışmaları ve Emre Senan’ın otuz yıllık toplantı karakterleri ve yaratıkları, (yanılmıyorsam grafist8 sergi kapsamında da Osman Hamdi çevresini mesken tutan yaratıklar bunlar) sınırlı sayıda serigrafi baskılar olarak, 17 Kasım 2007 tarihine kadar Kare Sanat Galerisi’ndelermiş.

Geçen yıl İstanbul'dan sonra Kanada’nın Edmonton kenti, Alberta Üniversitesi, FAB Sanat Galerisi’nde yer alan “İstanbul – Edmonton – İstanbul” isimli sergi, İstanbul'a kesin dönüş yapmış. Hala hal hatır sormamış olan varsa yarısı üzümlü yarısı karamelli tekerlek kek yapıp hoşgelmişe gidebilir.



Kare Sanat Galerisi
Abdi İpekçi Cad. No: 26/9 Nişantaşı


not: Italo Calvino demişken, tipografi dersinde tipografik (tabii ki) Palomar illüstrasyonları yapmıştık evet evet. Onları arşivden çıkartma zamanı gelmiş olabilir... Başka Palomar'cı varsa, bu tarafa alalım lütfen. Ne garip adamdı Palomar hatırladım da şimdi. Kumsalda, göğüsler, sevişen kaplumbağalar... nostalji oldum.

Hiç yorum yok: